Då var det redan slut på 2006…. (BLANDIS 4-2006)

[singlepic id=42 w=100 h=140 float=]

Till denna tidning behövde vi inte vänta förgäves för vi har fått insänt material från två personer, vilket vi tackar för och hoppas ni har nöje eller tycker det är intressant av att läsa dem. Vi fortsätter ändå uppmana er att sända in till tidningen, det är bara roligt att få publicera era alster, så skicka in under 2007 allt vad ni kan.Nu är det i slutet av 2006 och vi har registrerat drygt 3400 hundar i Blandis Hundregister och så fort vi hinner ska vi räkna fram statistiken på detta resultat. Hm… (visst ja 2005 är visst inte fullständigt klart ännu) Tja, det gäller att vara positiv och får vi bara ha hälsan så kommer allting på plats så småningom.

Personligen avslutar jag 2006 med en brakförkylning (tror inte det är influensan, men förkylt är det), därför ber jag om ursäkt för konstigheter i denna tidning, för sammanställningen blev lite grand med sirap i hjärnan, men jag återkommer med nya ”friska tag” i nummer 1-2007 och då förhoppningsvis utan ”sirap”.

Sedan den förra tidningen har vi varit med i Insider på TV3, och såvitt vi kan bedöma, så gjorde vi (jag) i alla fall inte bort oss, medan åsikten blev att vissa delar av SKK som var med i studion gjorde det – bort sig alltså. En uppföljning av programmet skall väl göras så småningom, så då får vi hoppas att vi är med på ett hörn då också. Det ger ju en fantastisk marknadsföring för Blandis om inte annat, vilket är ett stort dilemma för oss, eftersom det kostar en förmögenhet att marknadsföra sig. Fast å andra sida har vi väldigt bra draghjälp av SKK, eftersom allt jag skriver nuförtiden som publiceras, kommenteras av SKK:s mediachef, visserligen som mycket oseriöst (av mig alltså), men mediachefen, ser ju till att vi inte glöms bort i alla fall. Likaså kan de inte låta bli att skriva om våra/mina framträdande m.m., för i tidningen Hundsport, 11/2006 kommenterades Blandis, både av Hundsports chefredaktör och deras vd. Det är inte illa att komma ut till deras medlemmar, som SKK påstår vara 300000, för det är stor skillnad med våra runt 300 medlemmar. Nog om det, vi får ta nya tag 2007 och hoppas på mera uppmärksamhet då, så vi kan åstadkomma en ändring i hundtänkandet i Sverige.

Nu till något helt annat. Det är med sorg vi hälsar adjö till Blandis Nord, som lägger ner sin verksamhet som blandisklubb vid årsskiftet 2006/2007. Sarah, som deras ordförande heter anser att intresset är för litet och hon har som IMMI-instruktör ett eget företag som heter ”Hunden i Centrum”, som tar alltmer av hennes tid och det finns inte folk som vill driva Blandis Nord vidare. Trist, men sant. Hur som helst – glädjande i sammanhanget är att Sarah kommer att fortsätta arrangera blandrasutställningar i Sundsvall på samma sätt som skett i Blandis Nords regi, så den möjligheten att ställa ut sina hundar går inte förlorad bara för att Blandis Nord lägger ner. Så snart vi får reda på datum, så kommer annonser att finnas på hemsida och i denna tidning.

Beträffande utställningar 2007, så är det i denna tidning inlagt de datum, som är ”spikade” på sidan 15, men vi vet att i början av juni, så har Orust Hundägareförening alltid en blandrasring på sin utställning, liksom i Dalarna, så är det en drive-in utställning för blandraser i samband med att Hundgöra Kursgård har sin aktivitetsvecka och det blir i början av juli, men exakta datum för dessa vet vi inte ännu, men så snart det är klar, så återkommer vi om dem.

Slutligen vill vi tacka alla som diskuterar på Blandis forum, för detta är ett bra sätt att dela med sig till varandra och har ni inget annat för er i julhelgen eller får en liten stund för er själva i julbestyren, så logga in på datorn och känn dig Välkommen till vårt Forum.

Då återstår ”bara” att än en gång önska er en God Jul och ett Gott Nytt År, med ett mycket trevligt slut på det gamla året. Glöm inte bort era hundvänner i julstöket, för de behöver oss kanske mer än vi behöver dem.

Vivian Nilson
Chefredaktör & Ansvarig utgivare

Dela gärna våra inlägg i bloggenShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vivian

Author: Vivian

Grundade BLANDIS 1 juli 1993