Nu har solen och värmen ”slagit till” så det gäller att njuta och ta vara på detta. Vi har själva introducerat klicker och tränar flera gånger dagligen på våra sju (7) hundar. Vi har begåvats sedan föregående BLANDIS med två (2) valpar, så det är full fart i familjen. Vi gläds verkligen åt solen och värmen, det underlättar vid rumsrenhetsträningen.Nog om oss själva nu. Det har nämligen hänt en del ”positiva” Blandis- händelser. B1.a. har TV3 gjort inspelningar med Blandis, som skall ingå i en granskning för programmet Insider och sändas i augusti. Aftonbladet har haft en artikel om blandrashunden TROLL (12-rasig) med diverse reaktioner . En del positiva, men övervagande negativa och då framforallt bland ägare/uppfödare av rashundar inom SKK-sfären.

I dagens Sverige är de flesta hundar oavsett ras/raser s.k. ”sällskapshundar” och då undrar vän av ordning vari skillnaden är på dessa hundar -blandras eller rashund -för det enda du verkligen vet, när du köper en rashund är på ett ungefär hur den kommer att se ut. I min bok är en hund, en hund oavsett ras/raser och en blandras är en lika bra sällskapshund sorn de raser som finns godkända for registrering i SKK. Viktigt är dock att som ett led i att känna sin hund ligger att söka/känna till föräldradjurens bakgrunder både mentalt och medicinskt.
Nu lämnar vi skrivandet och går ut i det fina vädret och njuter av friheten tillsammans med våra hundar samt en liten varning -LÄMNA ALDRIG HUNDEN I BILEN ÄR EN DÖDSFÄLLA SOLIGA DAGAR.

Slutligen önskar vi på redaktionen er alla en trevlig hundsommar och med uppmaningen var rädd om era vänner -GLAD SOMMAR!!!!

Vivian Nilson
Chefredaktor8Ansvang Utgivare