Ledare 4-2009

Tipp tapp, tipp tapp, tippe tippe, tipp tapp……

Se då krypa tomtar upp ur vrårna, lyssna, spejar, trippar fram på tårna” ……. Vi kommer väl alla ihåg denna lilla ramsa, som sprider glädje och värme före och under juletid, som går i arv från generation till generation. Det är precis med den känslan och tillförsikten vi önskar att ni vill betrakta framtiden för BLANDIS, även om vi nu försöker oss på nya vinklar för att föra in hunden i framtiden och ha hunden i fokus.

Detta är ”hjärtfrågor” för oss och vi har genom de år som gått sedan starten upplevt många omorganisationer för att överleva och finnas kvar, och vi är som man säger ”still going strong” efter snart 17 år. Vi har nu ombildat igen och går vidare som s.k. ”enskild firma” och med en Faktagrupp på 12-13 personer. Vi söker Samarbetspartner, då i form av fristående hundklubbar på olika platser i Sverige och som har samma etik och moral, som vi strävar efter inom BLANDIS.

Mycket har blivit till framgång, bl.a. har denna lilla tidning sedan två (2) år tillbaka erhållit PRESSKORT till Svenska Kennelklubbens evenemang. Nu kanske flera av er tycker att det är att gå i Svenska Kennelklubbens ”ledband”, men vi vill försäkra er om att så är det absolut inte. Oavsett var vi står i våra ställningstaganden, så kan man inte komma ifrån att Svenska Kennelklubben är den största organisationen för hundägare i Sverige och över tid har de gjort och gör mycket som är bra för våra hundar. Sedan kan man givetvis beklaga att organisationen, sin storlek till trots, inte kan bevaka vad varje liten ”privatperson” håller på med och då varken inom uppfödning eller beträffande etik och moral i hundsverige. Vi vill givetvis samarbeta med Svenska Kennelklubben på alla områden, som låter sig göra och som inte påverkar det vi arbetar för negativt. Vi har själva märkt hur lätt man blir övertydlig och hur lätt man missförstås, när man försöker förklara vad som är acceptabelt m.m. Hur som helst, även om de inte behöver det, så önskar vi Svenska Kennelklubben, lycka till på det nya året och de år som komma skall.

Detta är det nummer av BLANDIS, som blir fristående från KLUBBEN och en Internet-tidning, som är till för alla att läsa på Internet. Vi kommer att skicka papperstidning till de som betalat medlemskap för papperstidning per post, men inga nya medlemskap med papperstidning kommer vara möjlig att teckna. Däremot kommer det att finnas möjlighet att köpa papperstidning till styckepris fr.o.m. 1-2010 om man så önskar, men tidningen kommer inte i fortsättningen ingå i ett medlemskap. Det är både av miljöskäl och ekonomiska skäl vi väljer att göra på detta vis., och vi hoppas på förståelse för våra beslut i detta. Vi ändra också på grund av detta, och ger ett (1) års medlemskap till den som registrerar sin första hund i vårt HUNDREGISTER. Andra ”medlemsförmåner” kan ni läsa om på sidan 27 i denna tidning.

Nu ska vi ta oss en riktigt lång ledighet (efter hund2009) och bara vara och hoppas att ni kära läsare, också kan göra detsamma, sedan återkommer vi 2010 med mycket ny energi och förhoppningsvis många nya idéer, som går att realisera. Vi tar mer än gärna emot förslag ifrån er, på vad ni önskar för framtiden och om BLANDIS fortsatta framtoning i hundvärlden.

Från oss ALLA till er ALLA ….
God Jul & Gott Nytt År
Vivian Nilson
Grundare, Kansli– & RegisteransvarigÄgare & Ansvarig Utgivare

Vivians BLOGG

PS. Vi BEHÖVER ER och det är vår förhoppning att ni anser er BEHÖVA OSS in i framtiden.DS

[singlepic id=3 w=220 h=140 float=]

Vivian

Ansvarig: Vivian

Grundade BLANDIS 1 juli 1993