Utställningshistorik

Vår första utställning genomförde vi i Amundtorp i Skåne under hösten 1993 och den första domaren någonsin var Charlotte Swanstein.

I augusti 1994 hade vi vår första utställning i Stockholm – Farsta och vi genomförde dessa varje år fram till 2003.

Under många år, reste vi land och rike runt och genomförde hundutställningar på s.k. Djurmässor, från Umeå i norr och Jönköping i söder, samt i Göteborg m.fl. Tyvärr lade den arrangör av dessa Djurmässor ner sin verksamhet 2007, så då blev det stopp förr oss inom Blandis också.

Från början försökte vi med Bedömningskriterier liknande SVenska Kennelklubbens bedömningsätt, men insåg ju ganska snart att det inte gick, eftersom vi inte hade någon rasstandard. Då började vi skapa och utveckla det system vi idag kallar för ”4F”. Detta var helt klart 2005, för att sedan genomgått förfining, för att få fram ett så rättvist bedömningsystem som möjligt. Senaste uppdateringen genomfördes efter vår Domarträff 2009, till den form det har idag. Ingenting är så bra att det inte kan bli bättre, så finns förslag på förbättringar, så tar vi gärna emot det för att behandlas på våra Domarträffar.

4F ( = Frimodighet – Friskhet – Följsamhet – Form) är en mall för vår bedömningsform om vägen till Hederspris.

Det är fritt fram att använda vår bedömningsform, med i annonser, programblad m.m. ska det framgår att bedömningsformen som används är Blandis 4F.

 

Vivian

Ansvarig: Vivian

Grundade BLANDIS 1 juli 1993