Utställningsordning

UTSTÄLLNINGSORDNING

Domarna startar med enskild bedömning enligt startnummerordningen. Valpar och Seniorer bedöms först för att de ska slippa eventuellt långa väntetider.

De hundar som tilldelas HP (Hederspris) får ett lila band, som fästs på kopplet. Detta band berättigar till inköp av en HP-rosett i sekreteriatet/informationstältet för 30 kronor. Bedömningsanalysen för dessa hundar behålls vid domarbordet. De hundar som inte tilldelas HP får sin bedömningsanalys tillsammans med diplom och tackas för sitt deltagande.

Efter den enskilda bedömningen kallar domaren in de som fått HP tillsammans i ringen och väljer ut de 10 bästa och de tilldelas en TIG-medalj (=tio-i-grupp). Dessa 10 stannar kvar i ringen för att tävla vidare. Övriga hämtar sina diplom och bedömningsanalyser av ringsekreteraren vid domarbordet. TIG förekommer inte på alla utställningar beroende på deltagarantal.

Domaren väljer nu ut de 5 bästa hundarna för dagen och placerar dem 1-5. Dessa fem får dagens sponsorpriser och rosetter. Bedömingsanalysen för ettorna behålls vid domarborden, övriga får sina tillsammans med sponsorpriserna.

Domaren fortsätter nu med nästa klass och när alla klasser är placerade skall ettorna tävla om Best In Show (BIS). BIS får en prisrosett. Vidare skall en BOS (Bäst Opposite Sex) utses, och även denna får en prisrosett.

Men först redovisas vinnarna av Utställningsspecialerna Charmtroll, Frk. Feminin, Herr Maskulin & Dogshowen samt TEAMWORK och övriga SPECIALER

FINALORDNING
1. BÄSTA VALP
2. BÄSTA VETERAN
3. BÄSTA JUNIOR
4. BÄSTA UNGHUND
5. BÄSTA ÖPPEN
6. SPECIALER
7. TEAMWORK
8. BIS & BOS

 

Vivian

Ansvarig: Vivian

Grundade BLANDIS 1 juli 1993