I mars månad kom det ut en rapport från Försäkringsbolaget AGRIA att blandraser var underrepresenterade i att vara försäkrade. Svenska Kennelklubbens talesperson Hans Rosenberg blev då intervjuad i frågan. Hans svar kom ut på Sveriges största hundblogg Dog News. Blandis Rix ansåg det lite märkligt att inte bli tillfrågad i denna fråga. Då vi och inte SKK borde vara den organisation som har bäst kunskap om blandraser.

Dessutom uttalade sig Hans Rosenberg på ett, vad vi tyckte, nervärderande sätt gentemot landets alla blandrashundägare. Vilket gjorde att Blandis Rix Ordförande skrev ett inlägg.

Därefter fortsatte debatten under flera inlägg i bloggen.

Allt går att läsa här under.

All text är hämtad från Dog News www.dognews.se

Blandrashundar lever farligare än renrasiga

Posted on 17 mars, 2016 by dognewss

En ny undersökning från försäkringsbolaget Agria visar att så många som 65 procent av alla ägare till blandrashundar väljer att inte att gå på valpkurs. Och blandraserna drabbas också betydligt oftare av olyckor än sina renrasiga hundar.

Man tar inte till sig att gå på kurs på samma sätt, att utbilda sig, så det blir kanske en lite friare uppfostran. Hunden får springa lös, springer över vägen och blir skadad, tror Hans Rosenberg, presstalesman på Svenska Kennelklubben, skriver Corren.se

Alla ägare till blandrashundar MÅSTE läsa detta om SKKs 12 gyllene regler för hundägare, skulle spara mycket pengar och lidande för både hund och ägare.

Vi tror att en del ägare helt enkelt många gånger låter sina hundar springa utan koppel, dels för att de ”kan” dels för att ägaren inte är tillräckligt erfaren utan ”tror” sig kunna.

Svar på Blandraser lever farligare än rashundar

Posted on 17 mars, 2016 by dognewss