Hej, alla kära Blandis-vänner!
Nytt år är i antågande, som vi ser fram emot med en härlig känsla av gemenskap, kärlek och respekt till alla våra två- och fyrbenta vänner inom hundvärlden.

Nytt år betyder också en del nyheter på många fronter.

På Blandis-fronten kommer det att också ske en del förändringar som vi tror att många kommer att uppskatta, hoppas vi. Livet blir lite enklare och samtidigt lite roligare.

STADGAR.
Bland annat har vi (styrelsen) beslutat att återgå till de gamla stadgarna som gällde fram till 2013.

Det betyder att vi inte tar in några nya medlemmar fr.o.m. 1 januari 2018, men de som redan betalt för medlemskapet för 2018 får, naturligtvis, sina medlemsrabatter på aktiviteter och hundregistreringar även för 2018. Detta gör vi trots att medlemsantalet har ökat senaste året med lite över 50%, vilket är glädjande, men för föreningens ekonomi betyder det väldigt lite och krafter kan läggas på annat som vi presenterar längre ner på sidan. Riktigt roligt är att också Blandis Hundregister har ökat på antalet registreringar igen under 2017 och att fler har skickat in för att få sina MASTERPOÄNG.

HUNDREGISTRERINGAR
Blandis kommer naturligtvis fortsätta med de populära hundregistreringarna. Avgiften för den blir då en engångskostnad på 200 kr för enskild hund. För de som redan har hund registrerad i Blandis Hundregister erhåller en rabatt på 25 kr på avgiften. Man måste då fylla i den eller de hundens/hundarnas registreringsnummer i formuläret/blanketten när ni fyller i den. Men rabatten kan dock endast bli 25 kr för en nyregistrering.

UTSTÄLLNINGAR
I Blandis Hundregister registrerade hundar kommer att få en rabatt på 100 kr vid Blandis egna utställningar.

Utställningsavgiften är 300 kr och betalas av de som inte har den anmälda hunden i Blandis Hundregister.

Blandis har och kommer fortsättningsvis att ha 4 utställningar per år på de orter som haft förmånen att få en Blandis-utställning förlagd i sin närhet under 2016.

Orterna i fråga är Södertälje i mars, Sörsjön (utanför Norrköping) i maj, Fagerhult i augusti samt Mariestad i september. Förutsatt att deltagarantalet är tillräckligt stort för att täcka evenemangskostnaderna.

HÄR KOMMER DÅ EN NYHET
Då många frågar oss i utställningsorganisationen om vi kan komma till deras hemorter och genomföra utställningar så blir svaret ”javisst, men ni och vi måste får ihop XX st betalande deltagare för att få ekonomin att gå ihop”. Därefter brukar vi inte höra så mycket.

Vi har då börjat sätta ihop en handbok i HUR MAN ARRANGERAR EN BLANDISUTSTÄLLNING.

De som då vill arrangera en utställning på sin hemort kan få handboken skickad på mail vid förfrågan

Vi kommer naturligtvis vara behjälpliga med råd och dåd på avstånd om det behövs.

En ”lokal” utställning bör kunna genomföras med ett färre utställarantal, men viktigt med en utställningsbudget, för att få det att fungera.

Kravet från Blandis är: att utställningen genomförs med en av Blandis utsedd och godkänd domare med kunskapen kring bedömningsformen 4F.

Köper en licens (avtal) för 300 kr per utställning och får då tillgång till bedömningsformen 4F, logga, annonsering på hemsidan, support m.m. Förutom licensavgiften så betalar den lokala utställaren domararvode, samt domarens resa och uppehälle.

Blandis förbehåller sig rätten att godkänna eller förkasta sökanden utan att behöva lämna någon redogörelse eller orsak till därtill.

Detta för att missbruk av Blandis regalier inte skall kunna förekomma.

TIDNINGEN BLANDIS
Då intresset från Blandis omvärld har visat sig ligga väldigt lågt och man hellre använder Face Book och andra publika medier för sina inlägg har vi beslutat att inte ge ut någon tidning. Det är kanske dessutom lite mossigt i dessa tider att ge ut en tidning?

SUMMA SUMARUM
Blandis TAR INGA MEDLEMSAVGIFTER FÖR 2018 och tar heller inte in några nya medlemmar.

Däremot ser vi fram emot MASSOR AV NYREGISTRERINGAR i och med det fler som skickar in för MASTERPOÄNG och titlar och där högsta poäng under ett år ger titel Årets tik reps. hane samt nya LOKALA ARRANGÖRER och ett JÄTTEDELTAGANDE på alla våra utställningar.

VÄL MÖTT I GRÖNGRÄSET 2018 FÖR ETT HÄRLIGT HUNDÅR

STYRELSEN FÖR BLANDIS

Våra hemsidor är:
www.blandis.se

www.utstallning.blandis.se

www.blogg.blandis.se

www.galleri.blandis.se

Om du vill skriva ut detta så kan du göra det här: NYHETSBREV DECEMBER 2017